Общински съвет Ловеч / Република България

Деловодство
общински съвет:

068/ 688 266
os@lovech.bg

Общински съвет

Ловеч

Председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов участва в откриването на изложба в Берлин

В навечерието на Рождество Христово председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов участва в откриването на изложба с икони в Берлин. Той бе там по покана на Борислав П. Петранов, директор на Българския културен институт (БКИ)  в Берлин, възпитаник на Езиковата гимназия в Ловеч.

„Изложбата представи 55 икони на художничката Добрина Бадалова. Това са както копия на оригинални икони, така авторски творби“, разказа Петър Цолов след като се завърна. Изложбата е била открита от Митрополит Антоний (Западно- и Средноевропейска Епархия) и от директора на БКИ Борислав П. Петранов.

Доброна Бадалова е родена в Габрово през 1971 година. Завършва рисуване на икони в Богословския факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". През 1996 г. започва творческата си дейност. От 1996 до 2005 г. живее в Братислава, Словакия. От 2005 г. се премества в София, където работи и днес. Участвала е в няколко групови изложби, както и в 8 самостоятелни изложби. През 2002 г. получава наградата "Сан Криспино" в Баручело, Италия. Нейни творби са показвани в Братислава, Лондон, Белград, Виена, Будапеща и др. Изложбата в БКИ-Берлин е от 16 декември 2021 г. до 30 януари 2022 г.