Общински съвет Ловеч / Република България

Деловодство
общински съвет:

068/ 688 266
os@lovech.bg

Общински съвет

Ловеч

Председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов посети град Калиш, Полша

Председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов и директорът на ХГ „Проф. Теофан Сокеров“ Валентин Узунов  бяха сред гостите в Калиш, Полша, по повод честването на Деня на града. Посещението бе израз на задълбочаващите се отношения между двата града и в резултат бяха набелязани нови съвместни прояви. Празникът събра много гости от партньорски и приятелски градове  от Германия, Великобритания, Белгия, Словакия, Франция, Украйна и САЩ.

От 1 до 4 юни гостите участваха в поредица срещи и събития. Празникът започна с официална среща с кмета на град Калиш Кристиан Кинастовски, след което представители на партньорските градове имаха възможност да посетят мултимедийна изложба в кметството. Гостите посетиха и няколко средни училища.

Бяха засадени дървета в Парка на приятелството. След това участниците посетиха кампуса на университета в Калиш, носещ името на Станислав Войчеховски.

Вечерта поканените гости участваха в тържествената сесия на Общинския съвет на Калиш. Съботният ден беше посветен на исторически забележителности, отдих и спортни емоции.

Последните години Община Ловеч развива дружески отношения с Калиш. За добрите българо-полски отношения говори и неотдавнашното посещение в Ловеч на посланика на Полша у нас Мачей Шимански и то точно на Националния празник на Полша – 3 май.

Община Ловеч, пресцентър

07.06.2023 г.