Общински съвет Ловеч / Република България

Деловодство
общински съвет:

068/ 688 266
os@lovech.bg

Общински съвет

Ловеч

Председателят на Общински съвет Ловеч Петър Цолов беше на откриването на изложба

Председателят на Общински съвет Ловеч Петър Цолов беше на откриването на изложбата „Архитектурното наследство на Ловеч и други общини от РСО „Централна Стара планина“. Авторът арх. Белин Моллов показва  архитектурното наследство на Ловешкия регион

Откриването бе на 18 май 2023 г. вечерта в Художествената галерия "Проф. Теофан Сокеров" в Ловеч. Авторът разказа как след като се е пенсионирал се е отдал на акварелната живопис, за да пресъздаде българските архитектурни шедьоври. Картините му пресъздават забележителни сгради и архитектурни паметници от Ловеч, Троян, Севлиево и други места в региона.

Гостуването на арх. Белин Моллов стана повод в галерията да се съберат много от неговите ловешки приятели. 

Белин Моллов определя себе си като архитект-художник. Роден е в Русе на 23 октомври 1946 г. Специалист е в областта на устройственото планиране и развитие и градска среда. Работил е като заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработването на „Хартата на градовете“, хоноруван преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия и др.

Община Ловеч, пресцентър

19.05.2023 г.