Общински съвет Ловеч / Република България

Деловодство
общински съвет:

068/ 688 266
os@lovech.bg

Общински съвет

Ловеч

Председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов откри нова площадка за отдих в Дренов

На традиционния празник на село Дренов, община Ловеч, бе открита и осветена нова площадка по проект „Красив парк и зона за отдих и спорт“. По този повод в селото на 21 септември бе председателят на Общински съвет в Ловеч Петър Цолов и общински съветници, които поздрави кмета Светлана Недялкова.

„Ето че с труд и упоритост от Ваша страна  европейските фондове стигнаха и до Дренов“, каза Петър Цолов. Той  връчи на Светлана Недялкова букет и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поради служебни ангажименти отсъстваше.

Паркът е върху площ от около  2000 кв. м. Кътът за отдих е разположен в непосредствена близост до главния път, в ляво от пешеходната алея срещу сградата на кметството и паметника. В него има беседка със стабилна конструкция и покрив от битумни керемиди, уреди за физически упражнения, тенис маса. Стойността на проекта по ПУДООС е 9999 лв.

Празникът на Дренов по традиция събра в събота много хора на селския площад.  Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение с отец Ваниамин и отец Мартин отслужиха водосвет и поръсиха със светена вода множеството, както и курбана и  площадката.

За тържеството, освен общински съветници, пристигнаха и  кметовете на Владиня, Сливек и Казачево. В богатата програма участваха Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки, Танцова формация с ръководител Кристиян Костов, мажоретки, изпълнители на рок и народни песни.