Общински съвет Ловеч / Република България

Деловодство
общински съвет:

068/ 688 266
os@lovech.bg

Общински съвет

Ловеч

Председателят на ОбС Петър Цолов на откриване на изложба на Дечко Узунов в Ловеч

Председателят на ОбС Петър Цолов присъства на откриването на изложба на Дечко Узунов в Ловеч. Той разказа лична история-спомен за това, как големият художник можел с няколко щрихи върху цигарена кутия да изрази големите си идеи. Дай Боже България и в бъдеще да има такива големи творци, пожела председателят на ОбС.

Изложбата по повод 120-годишнината от рождението на акад. Дечко Узунов и бе открита на 9 октомври вечерта. Художествената галерия за първи път  представя  голяма експозиция с негови творби. Колекцията е от ,,Къщата- музей на Дечко Узунов” в Казанлък и е предоставена с любезното съдействие на колегите от Художествена галерия – Казанлък. Изявата е част от поредицата изложби, представящи творби на майсторите Иван Милев, Иван Пенков, Ненко Балкански.

Колекцията е само една малка част от богатото наследство на Дечко Узунов, уточни в своето слово Галя Герганова, главен уредник на галерията. Ловешката галерия в своя фонд притежава две творби на художника, уточни тя. Експозицията в Ловеч може да се види в продължение на месец.