Общински съвет Ловеч / Република България

Деловодство
общински съвет:

068/ 688 266
os@lovech.bg

Общински съвет

Ловеч

Община Ловеч ще помогне на „Джаз под звездите на Деветашкото плато“

Община Ловеч ще помогне за провеждането на „Джаз под звездите на Деветашкото плато“ , организиран от сдружение „Деветашко плато“. Общинските съветници на 30 юни 2022 г. решиха с 24 гласа „За“, без гласове „Против“ и един глас „Въздържал се“ да се отпуснат 1000 лева на организаторите. Предложението бе на общинския съветник Валентина Митева, а писмото за подкрепа е от Ива Таралежкова, председател на УС на сдружението.

Фестивалът се провежда от няколко години на поляната до пещерата Гарваница между селата Горско Сливово и Кърпачево.  Тази година е в дните от 8 до 10 юли (петък-неделя). Община Ловеч е дългогодишен партньор на сдружение „Деветашкото плато“.  Събитието привлича ценители на музиката и природата от цялата страна и от чужбина.

Сдружението "Деветашко плато" е основано през 2008 г. от над 140 местни дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на живота в района. В културния календар на околните девет села това е най-мащабното събитие, което е нетрадиционно, некомерсиално и с благородна мисия.

Община Ловеч, пресцентър

30.06.2022 г.